Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Mechelen: Schweibergroute 12km.

GPS
RouteInformatie

Mechelen het Limburgse dorp aan de voet van de Schweiberg.
Mechelen is ontstaan als nederzetting rond een landgoed van de graven van Limburg, op de plaats waar de Mechelbeek in de Geul vloeit.
Deze Schweibergroute start op de parkeerplaats bij Dokter Janssenplein 15 in Mechelen vlakbij de Commandeursmolen, ook wel de Onderste Molen genoemd, terwijl een stuk stroomopwaarts de Bovenste Molen ligt.
Komend vanuit Mechelen steken we de brug over de Geul over en gaan direct rechts en wandelen in een open landschap heuvel opwaarts, om even later omhoog te lopen naar de Schweiberg, waar we een prachtig uitzicht hebben over de omgeving en het klooster van Wittem.
Door de Schweibergerbossen lopen we over de Schweiberg en even later passeren we verschillende holes van een golfbaan, waarna we via een sterk hellend pad afdalen, met fraaie vergezichten naar het gehucht Bissen.
Vanuit Bissen wandelen we via een oude kerkenpad verder door de weilanden naar het wat hoger gelegen dorpje Schweiberg en passeren de Nutbron, waarna we ons pad vervolgen naar Epen. We lopen langs de kerk van deze plaats en verlaten even later weer het dorp via de Roodweg.
Daarna lopen we over de Molenweg en vervolgen onze route door één van de bekende draaihekjes over een oud kerkpad naar het Geuldal, welk riviertje we even later oversteken.
Vanaf dit punt blijven we langs de oevers van deze meanderende waterstroom lopen en wandelen we uiteindelijk terug naar het startpunt van deze route Mechelen.

Klooster Wittem
Bissen
Kerk Epen
Geul
Dalzicht