Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heerlen: Street Art 9km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats bij de rotonde aan de Benzenraderweg lopen we direct naar de eerste Street Art (Burg. Waszinkstraat 7).
In Heerlen vind je overal kunst op straat of op de muren: Street Art.
Van kleine mini-schilderingen tot enorme muurschilderingen op heel veel plekken kom je die in de stad tegen.
In 2014 besloot Heerlen door muurschilderingen overal in de stad, de stad op te fleuren door middel van een groot project met veel bekende en onbekende kunstenaars.

De stad fleurde op en veel toeristen kwamen van heinde en verre om de soms levensgrote kunstwerken te bekijken en door deze muurschilderingen is Heerlen éen van de Street Art steden van Nederland geworden.
En............. elk jaar komen er weer nieuwe Street Arts bij!!!!!!!!

Heerlen is op deze manier éen groot openluchtmuseum geworden en achter elke kunstwerk of muurschildering is wel een verhaal.
Regelmatig worden er in de stad rondleidingen gegevens langs de vele kunstwerken/muurschilderingen maar je kan ook zelf door de stad trekken en de vele kunstwerken te bekijken.
Op onze route komen we langs een 25-tal van deze kunstwerken/muurschilderingen maar als je onderweg goed kijkt zal je er ongetwijfeld meer ontdekken.
Heerlen: Kunradebreuk 8km.

GPS
RouteInformatie

Deze Kunradebreukroute begint in Heerlen, bij de parkeerstrook aan de Imstenraderweg (bij de begraafplaats).
Deze wandeling voert ons door een gebied van een drietal breuklijnen, de Kunradebreuk, de Putgraafbreuk en de Benzenradebreuk.
Vanaf de Imstenraderweg, lopen we langs het voormalige klooster van Medische Missiezusters naar het kasteel Imstenrade, waar we rechts een weg inlopen, die overgaat in een veldweg. We lopen hier door een glooiend landschap en dalen sterk.
We passeren de A76 en gaan bij de Putberg omhoog. Rechts zien we de Kunradebreuk duidelijk in het landschap. We wandelen verder omhoog door de bossen en dalen via een trap af naar de boszoom waar we langs een tweetal oude kalkovens komen en even later langs de Putberggroeve.
We passeren wederom de A76 en wandelen naar het gehucht Benzenrade en passeren de kapel van Benzenrade. We wandelen nu achter een boerderij langs omhoog de bossen weer in, het gebied waar de Geleenbeek ontspringt.
In deze bossen passeren we een oude grindgroeve en even later staan we op een plek waar de Benzenradebreuk aan de oppervlakte komt. Doordat hier door de breuk een andere grondsoort aan de oppervlakte komt, zien we plotseling overgang van een eikenbos naar een beukenbos.
Hierna lopen we verder en komen weer uit op de Imstenraderweg, waar we rechts het startpunt zien van deze route.

Kasteel Imstenrade
Kalkovens
Putberggroeve
Kapel Benzenrade
Bosweg