Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Eys: Piepert & Eyserbeek 15km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats langs de Wittemerweg wandelen we gelijk omlaag een dal in.
Daarna komen we bij een spoortunnel en wandelen we onder het bekende miljoenenlijntje door naar een bosgebied bij de Eyserbeek.
We volgen een tijdje een pad door de Eyserbeekvallei en wandelen dan door een kleine tunnel waar we samen met de Eyserbeek door heen gaan.
Ook daarna blijven we de Eyserbeek die hier fraai meandert een tijdje volgen en lopen een stuk over het landgoed van Kasteel Cartils.

Bij een brug verlaten we de Eyserbeek en klimmen even later via een holle weg omhoog naar het bosgebied van de Piepert en het Eyserbos op de Doeveberg.
Daarna lopen we eerst langs de bosrand met een prachtig uitzicht op de omgeving en daarna door het bosgebied verder en steken een weg over.
Via een hoogte plateau wandelen we verder met onder ons een vallei naar het dorpje Eyerheide. Na Eyserheide wandelen we verder en dalen langzaam af een vallei in.
Na geruime tijd en via verschillende paden dalen we verder af en komen uiteindelijk weer uit bij de oevers van de Eyserbeek bij een grote boerderij.
Bij de Eyserbeek volgen we een graspad langs de beek, lopen daarna langs een bosrand en komen geruime tijd later aan bij het dorpje Overeys. Onderweg zien we aan de andere zijde van de Eyserbeek Kasteel Goedenraad liggen. Het kasteel omvat een herenhuis en een kasteelboerderij in de Lodewijk XVI-stijl.
In Overeys steken we een drukke weg over en wandelen omhoog. We steken daarna de spoorbaan van het miljoenen lijntje over en lopen verder omhoog naar een hoogte plateau op de Kruisberg. Hier hebben we een fraai uitzicht over Eys en het achterliggende heuvelgebied met o.a. Piepert en de Doeveberg.
Via een breed onverhard wandelpad genaamd de Karsstraat wandelen verder en na geruime tijd komen we weer bij de parkeerplaats, het beginpunt van deze wandeling.

Piepert
Tunnel
Eyserbeek
Spoorlijn
Eys