Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Eckelrade: Heuvelflanken en Savelbos 15km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling voert ons over de heuvelflanken rondom Eckelrade en door het mooie Savelbos.
Bij de H. Bartolomeus kerk van Eckelrade, bezoeken we eerst even de Mariakapel, links achter de kerk en lopen daarna via de Dorpsstraat Eckelrade uit en volgen een smalle en stille asfaltweg tussen de heuvelachtige weilanden en akkers door naar St. Geertruid.
Na St. Geertruid, loopt deze wandeling over verschillende veldwegen door het glooiende Limburgse landschap en hebben we fraaie panoramische uitzichten over de omgeving.
Na geruime tijd, zien we de bossen van het Savelbos voor ons en voorbij het eetcafe de Bosrand, lopen we dit Savelbos binnen. Direct in het bos volgt een forse klim naar boven en passeren we een gedenksteen over een jachtongeluk.
Boven aangekomen, blijven we in het bosgebied van het Savelbos ons pad vervolgen en hebben we soms fraaie doorkijkjes op de heuvelachtige omgeving. Na enige tijd komt er een mooi uitzicht over Maastricht en de Pietersberg.
Het pad gaat wisselend omhoog en omlaag en na het volgen van een natuurlijke watergang, komen we op de plek waar vroeger de kiezelgroeve Rijckholt was. Daarna steken we via een houten brug de watergang over en lopen omhoog naar een kruispunt van boswegen met 4 stenen (De Veer Sjtejn). Hier verlaten we het Savelbos en lopen langs een waterpompstation naar de Linderweg.
Via de Linderweg lopen we naar Eckelrade, passeren een beeld van St. Antonius van Padua en komen weer bij de kerk van Eckelrade.

Kerk Eckelrade
Veldweg
Savelbos
Houten brug
St. Anthonius van Padua