Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Berg & Terblijt - Heuvelland & Groeven 14km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats in Berg (Grote Straat) lopen we naar de Rijksweg (N590) en steken deze over.
We lopen de Mesbergweg in en lopen omlaag waarna we bij een Stegelkes direct links aanhouden.
We lopen hier door een weiland, passeren een bron, weer een Stegelkes en even later gaan we links omhoog naar de Groeve Blom. Deze groeve werd gebruikt voor de winning van kalksteen, zand en grind. Verderop in de groeve lopen we langs een flinke kalksteen rots omhoog en wandelen verder naar Terblijt.
In Terblijt lopen we de onverharde Oeverweg in en volgen dit pad waarbij we fraaie uitzichten hebben op de omgeving.
We wandelen hier door een glooiend landschap en na enige tijd komen we in het buurtschap Wolfshuis.
Na Wolfshuis wandelen we over verschillende onverharde paden naar het buurtschap Klein Welsden en wandelen dan naar de bossen van de Schiepers- en de Bundersberg.
Na een kleine afdaling gaan we rechts een breed pad langs de Bundersberg volgen met aan de ene zijde de bossen en aan de andere zijde een open gezicht op de omgeving.
Even later gaan we na een mountenbikeroute (rechts), rechts omhoog via een smal pad naar de Schiepensberggroeve. Daarna passeren we de Julianagroeve en een stuk verderop de groeve Aan de Koeberg.
Terug gekomen op het brede wandelpad lopen we verder richting Bemelen. We passeren even later nog een viertal kleine groeven de Mettenberg IV, III en II. Even daarna kunnen we rechts een uitstapje maken naar de Mariagrot.
Dan lopen we Bemelen binnen, steken de Oude Akerstraat over en zien voor ons de Groeve Strooberg. Voor de Groeve Strooberg lopen we naar rechts en wandelen de onverharde Koelebosweg in.
Direct daarna zien we links nog een groeve en lopen daarna verder omhoog over de Koelebosweg die hier geheel overgroeid is. Onderweg passeren we nog een kleine bron. Na geruime tijd als we weer in een open gebied komen gaan we bij een viersprong links steil omhoog.
Na een forse klim komen we weer bij de Rijksweg (N590), steken deze over en lopen terug naar het begin van deze wandeling.

Groeve Blom
Oeverweg
Julianagroeve
Mariagrot
Groeve Strooberg