Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Beek: Kelmonderbosroute 7,5km.

GPS
RouteInformatie

De Kelmonderbosroute begint bij het parkje naast het gemeentehuis waar parkeergelegenheid is.
Hier staat ook een informatiebord over deze wandeling, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. rode palen en is daardoor makkelijk te lopen.
Na vertrek lopen we even door de bebouwing en al snel gaan we bij de Molenberg de bossen in en passeren de Molenbergkapel. Daarna lopen we door een open gebied met wisselend weilanden en boomgaarden en na enige tijd wandelen we Klein-Genhout binnen, een klein buurtschap met veel vierkanthoeven waarvan sommigen een fraaie binnenplaats hebben.
Door heuvelachtig terrein lopen we verder richting de St. Hubertusmolen, een houten standaardmolen uit 1802 die nog regelmatig draait voor het malen van graan. We dalen af via enkele holle wegen naar het buurtschap Kelmond en passeren even later de, midden op een splitsing gelegen, Mariakapel.
Wederom wandelen we daarna door een gebied vol met appelbomen en komen dan bij het Kelmonderbos, een zogenaamd hellingbos met talrijke waterstroompjes en beken, met een rijkdom aan planten en vegetatie.
Na enige tijd passeren we het landgoed Genbroek, een fraai statig herenhuis gelegen in een mooi park met beken en vijvers en een fontein. Huize Genbroek was van oorsprong een oude herenboerderij met een binnenhof maar werd later omgebouwd tot een statig herenhuis.
Daarna komt Beek weer in zicht en wandelen we door de bebouwing weer terug naar het startpunt van de fraaie route.

Molenbergkapel
St. Hubertusmolen
Mariakapel
Landgoed Genbroek
Vakwerkhuis