Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Afferden: Bergerbosroute 9/12km.

GPS
RouteInformatie

De Bergerbosroute is een wandeling van Staatsbosbeheer.
Deze wandeling loopt door het natuurgebied van het Bergerbos en Het Quin, de route gaat bijna geheel over onverharde paden.
De route start even buiten Afferden bij de parkeerplaats Het Quin aan de Nieuw Erfse Kerkweg, langs de weg staat een groot bord "Wandeling 60/90 minuten", de gehele route wordt aangegeven door paaltjes met een groene of blauwe kop en is daardoor makkelijk te lopen.
Er zijn 2 wandelingen uitgezet, één van 5 en één van 9 kilometer, de route is ook te combineren tot een wandeling van 12km.
Direct bij het begin van de route ligt de Zevenboomsven, een prachtige regenwaterven met veel plantengroei en veenmossen.
Na een korte wandeling door de bossen komt de route bij het fraaie natuurgebied Het Quin waar runderen, bokken en paarden grazen op open heidevelden afgewisseld met vele vennen.
Hierna wordt de wandeling redelijk heuvelachtig, enkele trappetjes zijn aangelegd om de "steile" heuvels te beklimmen, men loopt hier wisselend door dennen en loofboom bossen. Midden in deze bossen ligt de schilderachtige Esven, de langwerpige ven heeft een uitbundige begroeiing.
Daarna loopt de wandeling naar het hoogste punt, de Hopberg met zijn golvende heide en oeroude dennen. In dit gebied probeert men de bijna uitgestorven Nederlandse geit terug te fokken.

Regenboomsven
Steile heuvels
Hopberg
Esven
Heide