Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Zieuwent: Kerkepadwandeling 12 km.

GPS
RouteInformatie

Rond het Achterhoekse dorp Zieuwent is tien kilometer aan kerkepaden hersteld en ook de directe omgeving van de paden is aangepakt.
Zo zijn er kleine poelen gegraven, wandel- en fietsbruggen gebouwd en houtwallen gecreëerd. Deze wandeling loopt rond het dorp Zieuwent en voert zoveel mogelijk over deze kerkepaden.
De rondwandeling over de Zieuwentse kerkepaden start, heel toepasselijk, bij de centraal in het dorpje gelegen kerk de Sint-Werenfriduskerk en al snel verlaat de route, via een kerkepad, het tweeduizend inwoners tellende dorpje.
Lopend over het Rolderspad passeren we een Mariakapelletje dat na de oorlog door onderduikers aan het dorp is geschonken.
De route loopt wisselend door open weilanden en dan weer door kleine bossen. De in ere herstelde paden slingeren zich door het landschap. Soms leidt de route tijdelijk over een verharde weg, om even later weer over een ander kerkepad verder te kunnen gaan.
De kerk van Zieuwent blijft tijdens de wandeling een duidelijk herkenbaar baken en onderweg passeren we regelmatig verschillende picknick banken. De meeste van deze oude kerkepaden zijn al honderden jaren in gebruik als doorgang en alle paden en hun naaste omgeving zijn keurig onderhouden door vele vrijwilligers van de Stichting Kerkepaden Zieuwent.
Onderweg passeren we een oud kruisbeeld dat door de vrijwilligers van de Stichting kerkepaden is hersteld en nu door de buurtbewoners wordt onderhouden.
De wandelroute is niet gemarkeerd maar de wandeling wordt beschreven in de brochure "Welkom op de Zieuwentse kerkepaden". De brochure is onder meer verkrijgbaar bij de VVV's van Lichtenvoorde en Groenlo.

Kerk Zieuwent
Mariakapel
Waterpoel
Kerkepad
Kerkepad