Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vierhouten: Elspeetsche Heideroute 17km.

GPS
RouteInformatie

De Elspeetsche Heideroute is een ANWB wandeling.
Deze Elspeetsche Heideroute loopt door de bossen over de grote heide tussen Vierhouten en Elspeet, de route loopt grotendeels over open heidevlakte met mulle zand- en bospaden.
De route begint bij het parkeerterrein van Hotel Mallejan in Vierhouten waar volop parkeergelegenheid is. De gehele route wordt aangegeven met bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
De wandeling loopt door Vierhouten en daarna langs een groot recreatieterrein naar de Elspeetse Heide. Lopend over de heuvelachtige heidevelden passeert de route een opengewerkte grafheuvel.
Aan het einde van de heidevelden wandelen we door de bossen naar Elspeet waar we door het kleine centrum langs de kerk lopen naar de Schaapskooi, waar een kudde Zwartkopschapen met zijn schaapsherder regelmatig over de heide trekt.
We verlaten Elspeet via de Schapendrift en lopen daarna naar rechts over de Schotkampweg, langs deze weg liggen in de bossen enkele grafheuvels.
Na het passeren van de N310 komen we weer op de open heide, de route loopt over de heide naar de Turfberg waar we een mooi uitzicht hebben over het glooiende terrein van de Elspeetse Heide.
Aan het einde van de heidevlakte lopen we de bossen weer in naar Vierhouten, naar het beginpunt van deze wandeling.

Vierhouten
Open Grafheuvel
Elspeetse Heide
Bosweg Vierhouten
Kerk Elspeet