Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Varssel: Varsselroute 10km.

GPS
RouteInformatie

De Varsselroute is een ANWB wandeling.
De Varsselroute loopt vanaf Huize 't Zelle naar Varssel en daarna door de bossen en weilanden rond Varssel, de route loopt grotendeels over onverharde paden.
De route begint op de zevensprong voor Huize 't Zelle aan de Ruurlose- weg/Zelledijk even buiten Varssel waar voldoende parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. De gehele route wordt aangegeven met zeshoekige borden en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanaf de zevensprong met uitzicht op Huize 't Zelle lopen we de kaarsrechte Zelledijk af naar Varssel, aan het begin van deze Zelledijk markeren statige oude eiken, vaak begroeid met klimop, de weg naar Varssel.
Als we Varssel uitlopen wandelen we tussen een groot aantal golfbanen door en passeren we een tweetal oude broodbakovens, één van deze ovens wordt bij speciale gelegenheden nog gebruikt.
Hierna lopen we over de Jachtweg, de bossen van het landgoed 't Zand binnen en even later lopen we wisselend over onverharde zandpaden door de bossen en open weilanden en passeren we onderweg verschillende fraaie boerderijen.
Via de Reerinkweg, Blekweg, Gotinksteeg, allemaal verharde zandwegen, lopen we wederom wisselend door de bossen en akkers aan de achterzijde van de golfbanen weer terug naar het startpunt van deze route.

Huize 't Zelle
Jachtlaan
Boerderij
Boerderij
Routepaal