Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Scherpenzeel: Klompenpaden - Oudenhorster & Broekerpad (16km).

GPS
RouteInformatie

Ofschoon de start nog net in de provincie Utrecht ligt gaat de route voor een groot deel door en langs Scherpenzeel.
Het Oudenhorsterpad en het Broekerpad zijn zgn. Klompenpaden, men kan deze 2 paden aanééngesloten lopen waardoor er een rondwandeling ontstaat van bijna 16km.
Van Partycentrum Schimmel vertrekt de route, hier staat ook een informatiebord over het Oudenhorsterpad.
Bij de overgang van het Valleikanaal volgen we de oever van het kanaal, welke we even later oversteken, we lopen nu op de oude Liniedijk en passeren Lambalgen.
Bij de volgende brug gaan we rechtdoor en volgen zowel het tracé van het Oudenhorsterpad als het Broekerpad. Bij de brug aan de Broekerweg gaan we links de brug over en volgen nu het Broekerpad dat ons over de Luntersebeek voert naar Huize Woudenberg.
We verlaten Woudenberg via de Nieuwstraat en komen weer uit bij de brug van het Valleikanaal waar we eerder langskwamen. We lopen wederom over de Liniedijk naar de brug bij de Broekerweg en gaan nu rechtdoor verder langs het Valleikanaal.
Even later verlaten we het kanaal en lopen rechts door het weiland naar de Boerenstee (een B&B) en wandelen verder langs de hoeve Groot Oudenhorst. Bij het tunneltje lopen we omhoog naar het tracé van de oude spoorlijn Amersfoort-Kesteren en blijven dit tracé geruime tijd volgen.
Bij de Brinkkanterweg verlaten we de oude spoorlijn en gaan rechts waarna we de hoeve De Beek passeren, een prachtige oude boerenhoeve uit 1880 die bezocht kan worden. Bij de brug over het Valleikanaal gaan we links en komen weer uit bij het startpunt van deze gecombineerde klompenwandelingen. Onderweg passeren we op de Liniedijk nog een opengestelde loopgraaf.

Valleikanaal
Huize Scherpenzeel
Luntersebeek
Loopgraaf
Bunker