Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Planken Wambuis: Planken Wambuisroute 13km.

GPS
Routeinformatie

De Planken Wambuis route is een wandeling van de Vereniging Natuurmonumenten die door een gebied van de Veluwe loopt, de route gaat geheel over onverharde paden.
De route start tegenover het restaurant Planken Wambuis aan de N224 (Ede-Arnhem) waar parkeerruimte is, bij het begin van de route staat een informatiebord over dit gebied, er kan een keuze worden gemaakt uit 2 wandelingen, de route met gele stippen is 8km en de route (gelegen aan de andere zijde van de N224), aangegeven door paaltjes met een rode pijl, is 4,5km. Beide route's kunnen worden gecombineerd tot een wandeling van 13km.
De route met gele stippen start aan de rand van de Oud Beemsterheide bij een prachtige Beukenlaan en loopt langs de bosrand. Onderweg zien we verschillende malen sporen van herten. Wandelend vanuit een bos zien we links de boerenhoeve Nieuw Reemst liggen op de rand van een open heide vlakte. De route loopt verder wisselend voor berken- sparren- en beukenbossen en even later over de open vlakte van de Oud Beemsterheide, hier zien we links het rust gebied, dat verboden is voor wandelaars, waar verschillende edelherten leven.
Het laatste deel van de gele stippenroute loopt door het gebied van de Oude Akker, dit gebied wordt terug gegeven aan de natuur en er grazen veel paarden en pony's.
De wandeling met rode pijlen loopt aan de andere zijde van de N224 en loopt geheel door de bossen.

Beukenlaan
Nieuw Reemst
Oud Beemsterheide
Oude Akker
Oude Akker