Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederhemert: Nederhemert Zuidroute 6km.

GPS
RouteInformatie

De Nederhemert Zuid route is een wandeling van Staatsbosbeheer die loopt door en langs het plaatsje Nederhemert Zuid in Noord Brabant.
Nederhemert Zuid ligt in het gebied tussen Hedel en Heusden aan de afgedamde Maas.
De route loopt gedeeltelijk over verharde en onverharde bos- en weilandpaden en wordt aangegeven met blauw/groene paaltjes en is daardoor makkelijk te lopen.
De route begint tegenover het terras van de speeltuin Nederhemert waar parkeergelegenheid is.
De tocht begint bij een wegwijzer waarop de rondwandeling en de lengte van de route staat aangegeven en loopt eerst door een stukje weiland en vervolgens door de bossen van de Schans.
Daarna loopt het pad langs weilanden naar de afgedamde Maas waar het pontje ligt naar Nederhemert Noord, hier kan men eventueel kano's of roeiboten huren.
Vervolgens lopen we langs de afgedamde Maas naar de slotgracht van het kasteel, door de bossen met zijn eeuwenoude bomen loopt de route links om het kasteel heen naar het noordelijke deel van de dorpskern van Nederhemert Zuid.
Teruggekomen bij het startpunt loopt de wandeling door naar het zuidelijke deel van Nederhemert Zuid, hier liggen enkele oude boerderijen en de fraaie oude kerk van deze gemeente.
Op de terugtocht naar ons startpunt zien we links van de weg midden in het weiland, een grote fraaie kastanjeboom staan.

Oude Schans
Afgedamde Maas
Kerk
Kastanjeboom
Boerderij De Hoef