Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lienden: Klompenpad - Batouwepad 16km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling start bij de parkeerplaats Verbrughweg in Lienden.
Hier staat ook een informatiepaneel over dit klompenpad.
Bij Het Wapen van Lienden lopen we de Dorpsstraat in richting de Kerk. Bij de Hervormde Kerk "Maagd Maria" lopen we rechts en verlaten Lienden waarna we al snel de Rijnbandijk oplopen die we een stukje gaan volgen.
Al snel passeren we een grote waterplas, de Nieuwe Waaij, vlak daarna verlaten we de Rijnbandijk en lopen langs een Ganzenvijver verder tussen de weilanden door.
We volgen een pad langs een sloot en even daarna lopen we door het buurtschap Bontemorgen naar de Rijndijk. We zien hier al snel de Molen De Marsch in de Marspolder. Na een klein stukje Rijndijk dalen we links de uiterwaard in en lopen over een onverhard pad door deze uiterwaard langs enkele sloten en plassen met verschillende rietkragen.
Als we na geruime tijd aankomen op de Marsdijk, lopen we de Marspolder in. Al snel lopen we over een kiezelpad langs een grote waterplas met veel uitzichtspunten. Deze voormalige zandwinningsplas wordt beheerd door het Geldersch Landschap. De plas heeft langs de randen een rijke begroeiing van riet en struikgewas. We blijven het pad langs de plas geruime tijd volgen.
Als we aankomen bij de Remsestraat steken we een sloot over en lopen langs verschillende fruitbomen. Daarna een stukje langs een sloot en vervolgens weer een stuk door een fruitboomgaard.
Even later lopen we weer langs een brede sloot en wandelen naar en langs een waterplas bij het recreatiepark Rijk van Batouwe.
Als we bij de Rijnbandijk aankomen, steken we deze over en lopen door het buurtschap Aalst. Even later lopen we weer langs een fruitboomgaard en wandelen naar de drukke Provincialeweg N320 die we oversteken en even en stukje volgen.
Vlak voor Lienden lopen we links tussen de weilanden door en passeren regelmatig verschillende boomgaarden. Bij één van de boomgaarden staat een kleine uitkijktoren.
Bij de Zijveling aangekomen passeren we eerst Natuurlijk Gruun, een Educatiecentrum met Appelcafé en een Boerenwinkel. Daarna langs het Streekmuseum Baron van Brakell.
We steken de drukke Provincialeweg N320 weer over en wandelen tussen en langs de fruitbomen door naar het centrum van Lienden.
Via nog enkele kleine en smalle paadjes komen we weer bij het beginpunt van deze wandeling.

Nieuwe Waaij
Uiterwaard
Waterplas
Boomgaard
Uitkijktoren