Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Kring van Dorth: Drie Kieftenroute 13km.

GPS
RouteInformatie

De Drie Kieftenroute is een ANWB wandeling.
Deze Drie Kieftenroute loopt door de bossen en weilanden bij de plaatsjes Kring van Dorth en Joppe op de grens van Gelderland en Overijssel, de route loopt grotendeels over verharde paden.
De route begint bij de jeugdherberg De Kleine Haar aan de Dortherweg in Kring van Dorth waar ook parkeerruimte is.
De gehele route wordt aangegeven met bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanaf de Jeugdherberg lopen we terug naar de Dortherweg die we een klein stukje volgen en slaan dan een zandweg in die langs weilanden en door de bossen loopt, we passeren de Dommerbeek en even later een grote Imkerij die bezocht kan worden.
Daarna loopt de route door naar het kleine plaatsje Joppe, even buiten Joppe ligt het landgoed 't Joppe dat bestaat uit parkachtige loof- en naaldbossen met bouw- en weilanden, gelegen rond het fraaie landhuis Huize 't Joppe.
De wandeling loopt verder naar de rustplaats De Zessprong waar men kan klootschieten, midgetgolfen en de kinderen gebruik kunnen maken van de speeltuin.
Vervolgens lopen we tussen de open weilanden en gedeeltelijk door de bossen en passeren we enkele fraaie beken. We hebben vele fraaie vergezichten over de landerijen waarna de route weer terugloopt naar het startpunt.

Dommerbeek
Huize 't Joppe
Boerderij
De Kleine Haar
Dommerbeek