Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Huinen: Klompenpad - Huinerpad 16km.

GPS
RouteInformatie

Het Huinerpad is een Klompenpad dat begint op de parkeerplaats bij de Huinerschoorweg 3.
Hier staat ook een informatiebord van dit Klompenpad.
Na de parkeerplaats wandelen we al snel via een onverhard pad door een weiland en daarna via verschillende andere kleine onverharde paadjes door of langs enkele weilanden.
We passeren het grote complex van de Zuiderkerk in Huinen waarna we weer een pad gaan volgen door of langs enkele weilanden.
Als we aankomen bij de Huddingweg volgen we even de Blarinckhorsterbeek en steken deze daarna over.
Dan volgen er verschillende bosstroken en houtwallen waar we doorheen lopen en komen daarna langs de Veldbeek. Daarna steken we de Blarinckhorsterbeek weer over bij de plek waar deze in de Veldbeek stroomt.
We volgen daarna weer enkele bospaden en steken de Veldbeek weer over.
Als we de Donkeresteeg oversteken lopen we het gebied Oldenaller binnen en steken we weer de Veldbeek over. Even later komen we langs de schaapskooi Oldenaller waar nu een informatiepunt van Natuurmonumenten is gevestigd (met koffie en thee).
Daarna volgen we weer enkele bospaden en komen bij de Hellerweg waar we langs een heideveld wandelen. Even later lopen we over een boerenerf en maken een ommetje bij deze boerderij waar we een soort van schaftwagen passeren die is ingericht als een klein museumpje met koffie en thee voorziening.
Als we verder wandelen volgen we verschillende onverharde paden en wegen door een agrarisch landschap soms afgewisseld met enkele kleine bosperceeltjes.
Hier passeren we ook het Huinerkerkpad en het Grote Brinkpad. Beide paden waren een oud trace (kerkpaden) tussen de boerderijen, het buurtschap Huinen en de oude kerk in Putten.
Na de Huinerweg en de Huinerschoolweg maken we nog even een klein ommetje en dan wandelen we terug naar het beginpunt van dit Klompenpad.

Veldweg
Bosrand
Veldbeek
Schaapskooi
Schaftwagen