Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heumen: Overasseltse en Hatertsevennen 12km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling begint bij het terras van Restaurant St. Walrick (Sint Walrickweg 5 te Overasselt).
Tegenover de ingang van de parkeerplaats (Hessenbergweg) lopen we het bos in en al snel komen we bij de ruïne van de Sint Walrickkapel.
De kapel werd in de 15e eeuw gebouwd en was gewijd aan de heilige Walrick die beschouwd werd als patroon van zieken, en specifiek koortslijders. Volgens de legende zou iemand van koorts genezen als hij op bedevaart ging naar de St. Walrickkapel. Vanaf de jaren 90 werd het gebruik van de koortsboom populair en werden lappen (kledingstukken) gehangen aan de oude eik naast de ruïne.
We steken daarna de Sint Walrickweg over en lopen het gebied binnen van de Overasseltse en Hatertsevennen.
We passeren eerst de Schietven en daarna de Botersnijder Zuidven. Even later klimmen we een stukje omhoog naar een fraai uitkijkpunt. Daarna lopen we langs de Meeuwenven en even verderop langs de Roelofsven.
Via een aantal onverharde landwegen komen we bij het Heumense Bosch en via een groot aantal bospaden lopen we verder door dit bosgebied.
Na de Broeksehofweg en de Parksesteeg komen we weer terug in het vennengebied en passeren we de Ketelven, de Botersnijder Oostven, de Langeven Zuidven en de Langeven Noordven waarna we de Sint Walrickweg weer oversteken.
Bij een hoge zandduin lopen we omhoog en zien we de Talingenven waar we langs lopen. Bij de volgende ven aangekomen, de Uiversnest volgen we het pad dat rondom deze ven loopt. Vanaf de hoge zandduinen hebben we een fraai uitzicht op deze ven.
Een stuk verder passeren we de Eendenven en lopen langs het terrein van de scoutingclub St. Walrick.
Als we links de bossen weer inlopen komen we weer uit bij de ruïne van de Sint Walrickkapel en lopen we terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Sint Walrickkapel
Uitzichtpunt
Botersnijder Zuidven
Zandduin
Uiversnest