Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bennekom: Bennekomseboswandeling 15km.

GPS
RouteInformatie

Deze Bennekomseboswandeling begint onderaan de Hullenberg aan de Hullenberglaan in Bennekom.
Vanaf de Hullenberglaan lopen we het bospad op naar de top van de Hullenberg waar een koepelhuisje staat.
Hier gaan we naar links en lopen door de bossen naar en langs het landgoed De Born.
Vervolgens wandelen we over verschillende bospaden en passeren een scoutingkamp waarna we bij een grote open grasweide komen onderaan de Dullenberg. Langs de bosrand en langs enkele kleine heideveldjes lopen we de Dullenberg op.
Na de Dullenberg lopen we verder over enkele onverharde paden naar de Panoramaweg en passeren we een park met grote landhuizen waarna we langs de horeca gelegenheid De Panoramahoeve komen.
Bijna aan het einde van deze Panoramaweg gaan we rechts en lopen langs een gebied met grafheuvels. We passeren een Nivonhuis, een grote grafheuvel en komen bij de Bosbeek die we een tijdje gaan volgen.
Even later steken we de Oliemolenbeek en de Molenbeek over en passeren huize Quadenoord en een tuin vol met Afrikaanse beelden. Daarna steken we de twee voornoemde beken weer over en lopen het bosgebied binnen van Oostereng.
Via verschillende grote en kleine bospaden lopen we naar een open vlakte, het Franse Kamp een voormalig militaire oefenterrein.
Daarna komt de top van de Hullenberg weer in zicht en lopen we omlaag naar de Hullenberglaan waar we deze wandeling begonnen.

Hullenberg
De Born
Grafheuvel
Bosbeek
Molenbeek