Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Beek-Ubbergen: N70 Natuurpad 15km.

GPS
RouteInformatie

De N70 klinkt als een autoweg maar niets is minder waar het is een van fraaiste wandelroutes van Nederland.
De N70 trail route loopt over 8 bergen door de glooiende bossen tussen Beek-Ubbergen en de omgeving van Berg en Dal. De wandeling telt zo'n 390 hoogtemeters.
De route begint in Beek tegenover het Bartholomeuskerkje en al snel wandelen we via de Muur van Beek (10%) omhoog.
Halverwege de klim lopen we de bossen in en klimmen verder omhoog via de stuwwal van het Keteldal naar de Vossenberg (70m). Onderweg hebben we een fraai uitzicht over de omgeving en de Ooipolder.
Dan dalen we af, steken de Filosofenbeek over en beginnen aan de steile klim van de Duivelsberg (75,9m). Hier passeren we de motte Mergelpe, een motte is een kunstmatige heuvel ter verdediging van de vijandelijke aanvallen.
Als we afdalen lopen we langs de Duitsegrens en komen in het bosgebied van de Wylerberg waar we naar omhoog lopen. Ook hier hebben we weer een fraai uitzicht op de omgeving en via een periscoop kijken we naar de oude stoompannenfabriek.
Na een daling richting Beek lopen we weer omhoog naar de Sterrenberg (52m) en passeren we enkele huizen van Ubbergen.
We lopen via de Holleweg (12%) weer omhoog en klimmen naar de top van de Hanenberg (91,8m) en de Wolfsheuvel. Daarna wandelen we verder door het gebied van de Stollenberg (83m) en de Boterberg (46m) waarna we via een dal afdalen richting Nijmegen.
Hier lopen we om de St. Maartenskliniek heen en wandelen weer omhoog naar de Hengstberg (71,8m). Na een afdaling lopen we via de Polderveldweg (8%) weer omhoog waarna er weer afdaling volgt richting Beek.
Echter vlak voor Beek klimmen we nog weer even omhoog naar de Ravensberg (64m). Dan dalen we door een kleine vallei echt af naar Beek en als we aankomen bij de Rijksstraatweg zien we bij een vijver het beeld van een wasvrouwtje met daarachter het rad van een watermolen.
Via de Rijksstraatweg wandelen we terug naar het beginpunt van deze pittige wandeling.

Bartholomeuskerkje
Wylerberg
Periscoop
Afdaling Beek
Watermolen


Beek-Ubbergen: Geopad - Duivelsberg 9km.

GPS
RouteInformatie

Het Geopad Duivelsberg begint bij de kerk in Beek-Ubbergen aan de Rijksstraatweg.
We lopen naar grenspaal nr.635 bij de Rijksstraatweg 191 waar we het Keteldal inlopen.
Halverwege dit dal lopen we links omhoog en wandelen een droogdal in met uitzicht op het Rijndal. We passeren hier verschillende soorten heggen die vroeger werden gebruikt als grond afscheiding.
Na enige tijd komen we bij het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap met een klein museum. We passeren daarna enkele droogdalen en hebben regelmatig uitzicht op de Ooypolder onder ons.
Dan dalen we af door het Filosofendal, steken via een bruggetje een beek over en beginnen aan de klim van de Duivelsberg. Boven aan deze klim komen we bij een verhoogd punt waar vroeger een Mottekasteel heeft gestaan. Even verderop hebben we een fraai uitzicht op de omgeving en weer even later bereiken we het pannenkoekenhuis De Duivelsberg.
Dan dalen we af langs een akker en komen bij een grenssteen en de grens van Duitsland. Even verder passeren we een oude Leemput bij een informatiebord.
Dan klimmen we even later weer omhoog en komen bovenaan een diep droogdal. Nadat we om dit droogdal zijn heen gelopen, dalen we daarna in dit V-vormig smalle droogdal via een smal pad af.
Even later komen we in een breed dal in de bossen en na enige tijd dalen we ook in dit dal af. Na deze afdaling komen we weer in het Keteldal dat we aan het begin zijn ingelopen.
We passeren een oude witte richtingaanwijzer met een spreuk en dalen dan verder af in dit Keteldal en komen weer uit op de Rijksstraatweg waarna we terug lopen naar het beginpunt van deze wandeling.

Kerk Beek
Keteldag
Droogdal
Droogdal
Oude Wegwijzer