Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Babberich: Klompenpad - Babborgapad 11km.

GPS
RouteInformatie

Het Babborgaklompenpad begint we op het Babborgaplein in Babberich waar voldoende parkeerruimte is.
We lopen langs de St. Franciscuskerk en komen op het 's-Herenhof achter de kerk waar op een heuveltje de Calvarieberg is nagebouwd.
Daarna verlaten we het 's-Herenhof en wandelen even later tussen de bomen door langs een sportveld en komen voor een spoorlijn waar we even later overheen wandelen.
Via een parralelweg lopen we een stukje langs de Beekseweg (N812). Daarna wandelen we via de Eltense weg langs een camping en passeren een waterplas.
We lopen links de Kwartiersedijk op en even later passeren we de grens met Duitsland.
Vanaf deze grens lopen we over een onverhard pad door een lange houtwal en blijven dit pad een tijd volgen. We steken de Wehler Konigsweg over en vervolgen het pad wat enige tijd later een bosgebied binnenloopt.
In dit bosgebied volgen we enkele bospaden en geruime tijd later steken we weer de Wehler Konigsweg over.
Als we onze weg vervolgen lopen we verder langs een spoorlijn en aan de andere zijde van dit pad verschijnt een aardgasstation.
Dan steken we de Duits/Nederlandse grens weer over en zien we rechts wederom een aardgas oppompstation.
Als we weer aankomen bij de Kwartiersedijk gaan we links onder de spoorlijn door en wandelen daarna rechts verder langs een camping.
Als we links aanhouden naar de Beekseweg passeren we een kapel met daarachter een waterkreek. Even later gaan we naar links en wandelen het Landgoed Halsaf binnen.
Voor ons verschijnt Huize Babberich dat dateert uit de 14e eeuw. Vroeger was het een kasteel compleet met torens en een ophaalbrug maar na een brand in de 18e eeuw is het huidige landgoed herbouwd. Naast Huize Babberich staat op het landgoed een duiventoren uit 1785.
Als we het landgoed Halsaf verlaten lopen we al snel via de Dorpstraat Babberich binnen. Op de hoek van de Beekseweg staat links naast een restaurant het infobord van dit Klompenpad.
Aan de overzijde is het Babborgaplein waar we deze wandeling begonnen.

St. Franciscuskerk
Calvarieberg
Bosgebied
Kapel
Huize Babberich