Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rolde: Rolder Es-route 10km.

GPS
RouteInformatie

De Rolder Es-route is een ANWB wandeling.
Deze Rolder Es-route gaat door de dorpskern en de weilanden van gemeente Rolde, naar Balloo en weer terug naar Rolde. De wandeling gaat grotendeels over verharde paden, alleen in de bossen en weilanden zijn de wegen onverhard.
De route begint op de Kerkbrink in Rolde waar parkeergelegenheid is en de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.
De Rolder Es-route start in het centrum van Rolde (Kerkbrink) en loopt langs de kerk, richting de Hunebedden. Vervolgens via de Grollostraat, langs de statige Molen en de vele Brinken (groene, open ruimtes) naar het Boerbos.
In dit bos lopen we over een zandverstuiving, door de bossen naar de weilanden buiten de gemeente Rolde. De route gaat door de weilanden langs het Kikkertsveen, een fraaie ven midden in het open land. Verder gaat het pad naar het Esdorpenlandschap met zijn akkers, weilanden en houtwallen.
Daarna lopen we verder naar het dorp Balloo waar nog vele oude boerderijen staan en aan de noordkant van het dorp ligt het bekende Balloërveld met een schaapskooi.
Vervolgens gaat het pad langs de Balloërkuil, waar in een ver verleden rechtszittingen werden gehouden.
Hierna lopen we langs het streekmuseum "Dorp van Bartje" en weer terug naar de Kerkbrink in Rolde.

Kerk van Rolde
Pad in open veld
Balloo
Balloërkuil
Hunebed