Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Frederiksoord: Sterrebosch-route 4km.

GPS
RouteInformatie

De Sterrebosch-route is een ANWB wandeling.
De Sterrebosch-route loopt door het Sterrebosch bij Frederiksoord en de route gaat grotendeels over bospaden.
De route begint schuin tegenover hotel-restaurant Frederiksoord, gelegen aan de Maj. van Swietenlaan waar parkeergelegenheid is. Hier staat ook een informatiebord over de Sterrebosch-route, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.
Na een klein stukje langs de van Swietenlaan gaat de route naar het Sterrebosch dat in 1766 in Franse stijl werd aangelegd en lopen we over de oprijlaan van Huis Westerbeek. Vlak voor Huis Westerbeek gaat het pad verder het bos in het Sterrebosch heeft een centrum waar alle boswegen op uitkomen waardoor de vorm van een ster ontstaat.
In het centrum van dit stervormige bos staat een grote Linde. Het bos bestaat voor het grootste deel uit naaldbomen en is zeer rustig.
Vlak voor het einde van de route, bij het oude postkantoor, staan links aan de overzijde van de weg de voormalige witte koloniehoeven. De vroegere bewoners van deze hoeven, de kolonistengezinnen, verrichtten arbeid op de boerenhoven.
Op het informatiebord staat ook nog een Open Monumenten wandelroute aangegeven. Deze brengt u langs de belangrijkste oude gebouwen van Frederiksoord.

Huis Westerbeek
Bosbeek
Centrum Sterrebosch
Koloniehoeven
Info-Bord