Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Drouwen: Rondom 't Gasselterveld 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling loopt door de bossen van 't Gasselterveld en langs de grote waterplas.
De wandeling begint bij het Boomkroonpad (Drouwen, Steenhopenweg 4).
Vanaf de parkeerplaats wandelen we langs het infocentrum van het Boomkroonpad.
Bij de ingang van het Boomkroonpad lopen we rechts de bossen is en volgen daarna verschillende kleine bospaden.
Als we door een grote bomenlaan wandelen zien we rechts enkele mountainbike paden met daarachter een grote waterplas.
Aan het einde van de bomenlaan lopen we rechts naar een flinke heuvel, de Neverest. We steken eerst een paar mountainbike paden over en klimmen dan de heuvel op.
Op de heuvel hebben we een fraai uitzicht op de grote waterplas 't Gasselterveld en de omgeving. Deze plas is in het midden ruim 50 meter diep en is een voormalige zandafgraving. Aan de noordkant van deze waterplas ligt het recreatieterrein 't Gasselterveld.
Als we afdalen volgen we een pad langs de waterplas die uitkomt bij een groot strand en een kleinere waterplas met de naam 't Nije Hemelriek. We zien hier verschillende waterglijbanen aan de waterkant.
Als we daarna de bossen weer in lopen komen we door het Dobbendal en volgen hier verschillende bospaden. Geruime tijd later lopen we langs het Watermolenveen, een heidegebied met een paar vennen.
Als we verder wandelen komen we langs een tweetal grafheuvels met aan de overzijde een ven die bekend staan als de Vrakselbergjes. Waar de naam Vrakselbergjes vandaan komt is in mysterieuze historische nevelen gehuld, maar de plek is prachtig.
Daarna lopen we een groot heidegebied binnen met verschillende vennen. We wandelen door dit gebied en als we de heide verlaten wandelen we verder door het bosgebied van het Drouwenerveld.
Als we de Steenhopenweg oversteken komen we weer bij het infocentrum van het Boomkroonpad waar we deze wandeling begonnen.

Boomkroonpad
Neverest
Waterplas
't Nije Hemelriek
Watermolenveen