Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Fuerteventura: Zuiden

Het zuiden van Fuerteventura bestaat uit het langgerekte schiereiland Jandia met schitterende zandstranden aan de zuidoostkust en hier liggen dan ook de vakantiegebieden van Costa Calma en Morro Jable.
De stranden bij Playas de Sotavento zijn ongeveer 20 kilometer lang en op sommige plekken hebben zich ondiepe lagunes gevormd terwijl op andere plekken zandduinen tot aan de waterkant lopen.
Morro Jable is eigenlijk een dubbele plaats want samen met Jandia Playa, het oude vissersdorpje, is het rondom helemaal volgebouwd met hotels en bungalowparken maar de zonsopkomst is hier aan de oostkust schitterend.
Ten zuiden van deze vakantiegebieden is het land bijna uitgestorven, het is een bergachtig landschap en hier vindt men ook de hoogste berg van het eiland, de 807 meter hoge Pico de la Zarza.
De zuidkust van het eiland is woest en ruig, in dit woestijnachtige landschap liggen nog enkele kleine vissersdorpjes met soms verrassende baaien. De zuidelijkste punten van het eiland zijn Punta de Jandia met zijn vuurtoren en Punta Pesebre dat alleen een rotspunt is in een ruig landschap. Even ten noorden hiervan ligt in het bergachtige gebied Corfete, één van de meest afgelegen dorpjes van Fuerteventura. Vlak bij Corfete ligt op een nog afgelegener plek Villa Winter, een geheimzinnige villa met een mystrieuze geschiedenis en verhalen.
Ten noorden van Costa Calme liggen aan de westkust nog een paar plaatsen, La Lajita, met het grote Oasis Park, Tarajalejo een vissersplaats met een zwart strand. Verder Gran Tarajal, de 2e stad van het eiland, deze plaats is in een baai gelegen met een mooie promenade langs het strand en de zeekust. Ten noordoosten van Gran Tarajal ligt het vissersplaatsje Las Playitas, een schilderachtig plekje op een heuvel aan zee met kleine strandjes. Het restaurant Tio Enrique wordt door velen beschouwd als het beste restaurant van Fuerteventura. Even voorbij dit dorpje ligt Punta de la Entallada en bij de fraaie vuurtoren heeft men een schitterend uitzicht.
Aan de oostkust ligt La Pared, een vissersdorpje met ruige stranden en rotskusten. Ten zuiden van dit plaatje begint het Parque Natural de Janda, een gebied vol met grote zandbergen en duinen.

Faro de Entallada
Gran Tarajal
Parque Janda
Punta de Jandia
La Pared