Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Fuerteventura: Midden

In het middelste deel van Fuerteventura ligt aan de oostkust de hoofdstad van het eiland Puerta del Rosario, de stad heeft niet echt veel bezienswaardigheden, echter de plaatsjes in het binnenland zoals Anitgua, Tuineja, Paraja en Betancuria meer in trek.
Betancuria is de oudste plaats van het eiland en met vele palmbomen gelegen in een schitterend dal, beschut door de bergen. Deze plaats heeft een bijzondere rustige sfeer, het bezit een kleine kathedraal en even buiten de stad liggen de ru´nes van een oud klooster.
Even buiten de stad ligt vlakbij een klein stuwmeer de mooiste palmoase van het eiland, de Vega de Rio Palma vanwaar een prachtige wandeling loopt naar de bergkloof Barranco de la Penitas en achter de damwand in de kloof ligt het kerkje Ermita de la Pena, een mooie picknick plaats. Tussen de rotsblokken in deze streek leven veel Eekhoorns, die soms maar al te graag nieuwsgierig komen kijken.
Antigua, met zijn fraaie oude molen ligt midden in een breed dal en wordt gedomineerd door een eenvoudige kerk met vele tropische bloemen op het kerkplein, de stad heeft vele oude herenhuizen. Even ten zuiden van de stad loopt een weg naar de kust naar een typisch vissersdorpje Pozo Negro. In deze vallei ligt La Atalayita, een gebied met overblijfselen van een prehistorisch dorp uit de tijd van de Guanches, de eerste bewoners van dit gebied.
Paraja is een klein bergplaatsje met een fraaie oude kerk, de Iglesia de Virgen de la Regla. De kerk is beroemd om zijn prachtige portaal in de stijl van Mexicaanse barok met veel Azteekse motieven.
Buiten de stad liggen enkele prachtige barranco's waarin wandelingen gemaakt kunnen worden. Bij Ajuy aan de westkust liggen enkele grotten, eigenlijk lavatunnels die bezocht kunnen worden en bij Pena Horadada lig een grote natuurlijke rotsboog.
Op de kust, even ten zuiden van Playa de Garcey, ligt het grote wrak van het cruiseschip de 240 meter lange 'American Star'. Het schip ligt er al vanaf 1980 en wordt niet geborgen.
Ten oosten van Tuineja liggen grote lavavelden die ontstaan zijn tijdens de laatste vulkaanuitbarstingen op het eiland.
Aan de oostkust van Fuerteventura, ligt bij El Matorrat de luchthaven van het eiland. Even ten zuiden van de luchthaven ligt het uitgebreide vakantiecentrum van Caleta de Fuste, deze plaats is aan een baai gelegen en heeft fraaie witte zandstranden die langzaam aflopen in zee. Midden in de plaats staat een oude verdedigingstoren. Even ten zuiden van deze plaats liggen nog enkele zoutgroeves bij het Musea de la Salinas en een fraaie barranco bij Puerto de la Torre.

Lavatunnel
Pena Horadada
Betancuria
Ermita de la Pena
Caleta de Fuste