Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Kelmis - Geulvallei en Hohnbachtal 16km.

GPS
Routekaart

Deze wandeling begint bij de parkeerplaats in Kelmis (Casinostrasse 1).
Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de waterplas en volgen het pad langs het water waarna we uitkomen bij het riviertje de Geul (Göhl) dat we een tijdje gaan volgen.
Na enige tijd zien we links een klimwand, daarna steken we de Geul over, passeren een oude kasteelpoort en volgen de weg omhoog met uitzicht op kasteel Eyneburg (Emmaburcht).
In de bocht voor de Emmaburcht lopen we links de bossen in van het Hohnbachtal. Na verschillende bospaden komen we weer op een pad langs de Geul uit dat we geruime tijd gaan volgen.
Bij de Mühlenweg verlaten we even de Geul en bij de Asteneter Strasse hoek Hammerweg zien we de Geul weer terug. Vanaf hier gaan we het onverharde pad langs de Geul verder volgen. Bij de Hammerbrucke steken we de Geul over en lopen omhoog naar het Hammerviaduct (spoorviaduct) waar we onderdoor lopen.
Voorbij de ruines van het oude viaduct gaan we rechts en na verschillende bospaden komen we weer bij een houten brug over Geul uit bij een asfaltweg (Prestert). We volgen even de Prestert naar rechts en lopen al snel weer een onverhard pad in dat afdaalt naar het Hammerviaduct echter nu aan de andere zijde van de Geul.
Nadat we onder het viaduct zijn doorgelopen gaan we links omhoog naar een pad langs de spoorlijn dat we geruime tijd gaan volgen.
Aangekomen bij het dorpje Astenet lopen we langs een kapel en de toegangspoort van het Schloss Thor. Daarna komen we bij de grote kerk en de kapel Katharinenstift. Dit complex dateert uit 1888 en was van oorsprong een ziekenhuis.
Na een afdaling steken we de Lontzenerbach over en via de Muhlenweg lopen we naar het dal van de Hohnbach.
In de bossen van dit dal gaan we de Hohnbach een tijdje volgen. We passeren hier een aantal oude zinkmijnen waaronder de Oscarstollen. In dit dal vinden we ook het Zinkviooltje dat alleen hier bij de open zinkmijnen groeit. Via verschillende vlonderpaden lopen we verder door dit fraaie dal van de Hohnbach.
Als we het Hohnbachtal weer uitlopen komt Kelmis weer in zicht. Even daarna komen we weer uit bij de Geul en lopen langs het meer terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Kasteel Eyneburg
Hammerviaduct
Schloss Thor
Katharinenstift
Hohnbachtal