Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Haastrecht: Molenvlietroute 13 km.

GPS
Routeinformatie

De Molenvlietroute is een ANWB wandeling die loopt door weilanden, over graskaden en langs het riviertje de Vlist, de route loopt wisselend over verharde- en onverharde paden.
De route begint bij het VVV gebouw en het gemaalmuseum aan de Hoogstraat in Haastrecht, hier staat ook een informatiebord over deze route.
De gehele route wordt aangegeven met zeshoekige borden en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanuit het fraaie Haastrecht met zijn fraaie geveltjes loopt de route langs het bezoekerscentrum "Gemaal Hooge Boezem" naar de Tiendweg, een hobbelige graskade die we uitlopen naar het Natuurgebied De Benschopper Boezem.
Via dit natuurgebied lopen we door de weilanden en over verschillende graskaden langs het water van de Lange Vliet naar het graspad van de Schutterskade, waarna we uitkomen in Polsbroek.
Vanaf Polsbroek volgt de route het fietspad naar het dorpje Vlist waar we langs de oever van het riviertje de Vlist verder lopen en genieten van de fraaie uitzichten langs dit bochtige riviertje.
Waar we de oever van de Vlist weer verlaten loopt de route langs het kleine natuurgebied Zijdegat waarna de route weer terugloopt naar Haastrecht.
Tijdens het broedseizoen (1 maart t/m 1 juli) is deze route NIET toegankelijk!!!

Haastrecht
Tiendweg
Polsbroek
de Vlist