Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks
Breeschoterpad (6 Km) Daatselaarsepad (14 Km) Nederwoudsepad (14 Km) Natuurpad Kasteel(5 Km)

Renswoude: Klompenpad - Breeschoterpad 6km.

GPS
Routebeschrijving

Het Breeschoterpad is een klompenpad dat begint bij restaurant de Dennen aan de Utrechtseweg.
Op het parkeerterrein staat ook een informatiepaneel over deze route en de route wordt met gele bordjes aangegeven.
Vanaf het begin loopt de wandelroute over de Groeperkade, deze houtwal is een verdedigingswal die deel uitmaakte van de Grebbelinie.
Even later gaan we links en lopen, langs de bossen van Nieuw Wittenoord, naar de het landgoed Scherpenzeel. In deze bossen ligt een Eendenpoel en een stukje verderop komen we uit bij het buurtschap Breeschoten.
Een gebied met houtwallen en natuurlijk gevormde bos- en weidepercelen. We passeren de boerderij Breeschoten en lopen door een brede boslaan verder, richting het landgoed Heitjeskamp. Daarna passeren we het bungalowpark Kleine Ruwinkel en lopen de bossen binnen van Grote Wolfswinkel.
We passeren een groot heideveld met een bosven en komen even later weer uit op de Groeperkade waarna we teruglopen naar het beginpunt.

Groeperkade
Landgoed Scherpenzeel
Breeschoten
Grote Wolfswinkel


Renswoude: Klompenpad - Daatselaarsepad 14km.

GPS
Routebeschrijving

Het Daatselaarsepad is een klompenpad die begint bij restaurant de Dennen aan de Utrechtseweg.
Op het parkeerterrein staat ook een informatiepaneel over deze route en de route wordt met blauwe bordjes aangegeven.
Vanaf het begin loopt de wandelroute over de Groeperkade, deze houtwal is een verdedigingswal, die deel uitmaakte van de Grebbelinie.
Op de Wittenoordseweg gaan we naar rechts en lopen over de Groeperkade naar Fort Daatselaar, een aarden verdedigingswerk met een ringwal. De eerste steen uit 1766 is nog zichtbaar in het sluisje bij het bruggetje.
Over de Slaperdijk, een houtwal, eveneens een verdedigingswal wandelen we verder tot het Grand Canal. Dit water maakt deel uit van het Franse park dat behoort bij kasteel Renswoude. Even later wandelen we langs het kasteel dat in 1654 werd gebouwd op de plek van een oude burcht.
We verlaten Renswoude en lopen door een gebied van weilanden verder en passeren de oude boerenhoeve De Rouwe Hofstede. Bij de Groeperkade lopen we rechtdoor en via de Groote Fliertse Dijk komen we bij de Groeperweg, waar we de Groeperkade oplopen.
We blijven nu de Groeperkade volgen en komen na een tijdje bij de Schans een oude verdedigingswal en steken daarna de Lunterschebeek over. Even verder zien we links de oude hoeve Engelaar, waarna we weer uitkomen bij het startpunt van deze wandeling.

Fort Daatselaar
Grand Canal
Kasteel Renswoude
Luntersche Beek


Renswoude: Klompenpad - Nederwoudsepad 14km.

GPS
Routebeschrijving

Het Nederwoudsepad is een klompenpad die begint bij Camping De Nieuwe Beek aan de Ubberschoterweg 12.
Vanaf het parkeerterrein lopen we direct de liniedijk op naar Fort Daatselaar en passeren de Luntersche Beek.
We passeren al snel de aarden verdedigingswerken met de ringwallen die ook deel uit maakten van de Grebbelinie.
Bij het sluisje steken we de ringgracht over en lopen over de Slaperdijk naar de Luntersche Beek en het landgoed Roodselaar. Even later lopen we langs de Fliertschebeek en passeren een kleine uitkijktoren.
Na het landgoed Roodselaar wandelen we verder over enkele smalle wegen en passeren de statige boerderij Groot Zwetselaar. Hier gaan we rechts en via onverharde paden komen we langs het buurtschap De Flier en de zorginstelling Veluweland waar we door het park lopen van Stichting Veluweland.
Via enkele verharde en onverharde wegen lopen we verder, steken eerste de Modderbeek over en even later weer de Luntersche Beek. We lopen hier door een weidelandschap afgewisseld met enkele kleine bosjes en soms enkele glooiende dekzandruggetjes met lange houtwallen.
Even later passeren we de boerderij Groot Hazendonk en komen we in het buurtschap Nederwoud, waaraan deze route zijn naam heeft te danken. Alle boerderijen in dit gebied eindigen op "laar" of "horst".
Via de saaie Nieuwenhuizerweg lopen we weer terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Liniedijk
Fort Daatselaar
Landgoed Roodselaar
Landgoed Roodselaar
Park Veluweland


Renswoude: Natuurpad Kasteel 5km.

 
Routebeschrijving

Deze wandelroute start vanaf de parkeerplaats 'Grebbelinie' bij het routepunt en de rotonde van de N224.
Bij de Parkeerplaats Grebbelinie te Renswoude liggen twee gratis wandelroutes in een bakje van het informatiepaneel.
Het Natuurpad "Kasteelpark Renswoude" belicht vooral de groene kwaliteiten van de omgeving.
De wandeling brengt u langs de oprijlaan van het kasteel Renswoude, het beukenbos, een roekenkolonie en de grote vijver van de tuin in engelse stijl.
De Cultuurhistorische route duurt eveneens ongeveer 1 duur. De wandeling voert langs de mooiste plekjes van Renswoude; het Grand Canal, de markante huisjes aan de Dorpsstraat, het oude gemeentehuis, de Koepelkerk uit 1639 en het Kasteel Renswoude.

Kasteel Renswoude
Kasteeltuin
Achterzijde Kasteel
Duiventil