Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nieuwegein: Verrassend Nieuwegein 12km.

GPS
Routebeschrijving

Nieuwegein ligt ingeklemd tussen de snelwegen A2, A12 en de A27 en lijkt daardoor niet zo'n aantrekkelijke wandelbestemming, maar deze wandeling bewijst het tegendeel.
Ondanks dat de wandeling de drukke A2 kruist zult u deze drukke snelweg amper te zien krijgen.
De wandeling begint in het grote park "Parkhout" in Nieuwegein en loopt vervolgens langs het rustige water van de Hollandse IJssel en gaat daarna door verrassend veel groene parken naar het recreatie gebied van de Nedereindse Plassen, waar men vanaf een heuvel een weids uitzicht heeft over de omgeving.
Via IJsselstein loopt de wandeling langs de Hollandse IJssel en de oude watertoren weer terug naar het groene "Parkhout" waar de route via een palenpad en door een moerasachtige omgeving terugloopt naar het beginpunt van deze verrassende wandeling.

Route naar het vertrekpunt:
Op de A2, komend vanuit zowel het Noorden als uit het Zuiden, neem afslag 9 (Nieuwegein/IJsselstein). Aan het eind van de afrit, bij de stoplichten naar rechtsaf ri. Nieuwegein. Direct naast het Mercury hotel, bij de stoplichten, rechtsaf (voorsorteren) dit is de Buizerdlaan. Deze weg ruim een kilometer blijven volgen tot de brug over de Hollandse IJssel. Direct over de brug, na het Paviljoen Jack's Grillhouse, is er rechts een ruime parkeergelegenheid voor vrij parkeren, hier start de wandeling.

Hoge houten brug
Nedereindse Plassen
Jaagpad
Hollandse IJssel