Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarn: Helenaheuvel 8km.

GPS

Deze wandeling Helenaheuvel start in Maarn bij het station (Raadhuislaan).
Vanaf het station lopen we via de tunnel onder de spoorlijn en de A12 door en zien we voor ons het pittoreske raadhuis van Maarn.
Via de Lindelaan vervolgen we de wandeling en lopen even later de bossen in, waarna we voorlopig een aantal bospaden gaan volgen.
Nadat we de Maarnse Grindweg zijn overgestoken blijven we enkele paden door de bossen volgen en passeren op een kleine afstand Huis te Maarn. Dit landhuis dat rond 1916 werd gebouwd heeft een halfronde zuilengalerij zoals het Witte Huis in Washington.
We lopen met een boog om Huis te Maarn heen en komen in het gebied van de Kaapsche Bosschen. Op een heuvel zien we het Chalet Helenaheuvel. Dit vroegere theehuis gebouwd in 1932 is nu in beheer van de Vereninging Natuurbeheer en doet dienst als horeca gelegenheid met een fraai terras en uitzicht over een heideveld.
Na een klein stukje lopen komen we bij de 25 meter hoge uitkijktoren De Kaap. Na wat klimwerk heb je boven een pachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.
Na de uitkijktoren loopt de route over verschillende bospaden en met een grote boog terug naar de Maarnse Grindweg die we oversteken. Na nog een paar bospaden komen we in het bosgebied van het Landgoed Maarsbergen, passeren een bungalowpark en lopen door een klaphek een bosgebied binnen met veel beukenbomen en een bosvijver.
In dit bosgebied zijn beelden tussen de struiken verstopt van dieren als speurtocht voor kinderen.
Dan komen de eerste huizen van Maarn weer in zicht en lopen we terug naar het station van Maarn waar we deze wandeling begonnen.

Raadhuis Maarn
Huis te Maarn
Chalet Helenaheuvel
De Kaap
Bosvijver