Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Amersfoort: Klompenpad - Derde Erf 9km.

GPS
Routebeschrijving

Het Derde Erf is een zgn. Klompenpadwandeling dat loopt door het gebied tussen Soest en Amersfoort, gedeeltelijk door de weilanden, daarna langs de rivier de Eem en vervolgens door de bossen en over een zandverstuiving. het heeft een lengte van 9 kilometer.
Bij het beginpunt van de route, aan de Birkstraat, is 't lastig parkeren. Achter boerderij Het Derde Erf, tevens het startpunt van deze route, staat een informatiebord over dit klompenpad.
Vanaf het begin loopt de route door de weilanden en we steken het spoor over waarna we opnieuw door de weilanden naar de oevers van de Eem wandelen. Lopend over een jaagpad volgen we de Eem.
Na de Eem wandelen we over een dijk en over smalle paden terug naar de Birkstraat. Deze steken we over en lopen de bossen in langs het Bosbad Birkhoven. Daarna passeren we een fraaie grote bosvijver waar we bijna geheel omheen lopen.
De route loopt daarna verder door de bossen waarna we uitkomen bij de grote zandverstuiving van de Korte Duinen. Wisselend omhoog en omlaag lopen we over deze duintoppen.
Na dit duingebied wandelen we verder door de bossen om even later weer tussen de weilanden door naar het startpunt van deze zeer gevarieerde te lopen.

Markering
Derde Erf
Eem
Bosvijver
Korte Duinen