Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

De Lutte: Wilmersberg 7km.

GPS
Routeinformatie

Een wandeling rond het gebied van de Wilmersberg en het landgoed 't Schol- ten Haar, even buiten het plaatsje De Lutte.
De tocht gaat over heuvelachtig terrein, door bossen en open weilanden en een schitterende Rhododendronlaan, de route gaat bijna geheel over onverharde paden.
Het startpunt van deze wandeling ligt bij hotel/restaurant de Wilmersberg waar volop parkeerruimte is, in De Lutte staan borden die naar de Wilmersberg verwijzen.
Vanaf de parkeerplaats loopt de route eerst in een klein rondje door prachtig heuvelachtig terrein met open weilanden en een beekje waarna de wandeling weer via het terrein van de Wilmersberg naar een ander glooiend weidelandschap loopt. De Vereniging Natuurmonumenten is bezig om dit landschap te behouden, er worden vijvers aangelegd en extra wandelpaden.
Onderweg zien we forse beuken, eiken en verschillende platanen staan, afgewisseld met Acacia- en Rhododendronstruiken. Bij het landgoed 't Schol- ten Haar komen we in het Rhododendronlaantje, een laantje die zijn naam echt eer aan doet.
Daarna loopt de wandeling via de Koppelboerweg verder door een landschap van weiden, houtwallen, dikke eiken en boerderijen.
Door een stukje donker sparrenbos en langs de statige villa "De Koppelboer" loopt de wandeling weer terug naar het startpunt van deze route.

Langs weilanden
Rhododendronlaan
Rhododendronlaan
Weide gezicht