Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oude NS-wandeling - Wekeromse Zand 22km.

GPS
Routebeschrijving

Deze Wekeromse Zand route is een NS-wandeling van station Wolfheze naar station Lunteren.
Het Wekeromse Zand is een NS wandeling wandeltocht, die loopt van station Wolfheze naar station Lunteren. De wandeling loopt bijna geheel over onverharde paden. De route begint bij station Wolfheze waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. stickers en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station volgt de wandeling enige tijd de spoorbaan om daarna af te buigen naar het natuurgebied van het Reijerscamp. Even later lopen we langs het Jac. P. Thijsse ecoduct naar het gebied van Planken Wambuis.
Door de bossen lopen we naar de Oude Reemsterheide die we een tijdje volgen om even later door de bossen naar het open heidegebied te lopen van de Nieuw-Reemster veld waar we, via een uitzichtpunt, een fraai uitzicht hebben over dit gebied.
De route loopt hier langzaam omhoog langs de Kelderbergen en op afstand passeren we het theehuis Mossel.
We passeren het gebied van de Valenberg en komen langs een uitzichttoren die ons een wijds uitzicht geeft over de omgeving. Hierna passeren we de Roeketsche bossen en wandelen we de bossen binnen van het landgoed de Valouwe.
Even later lopen we door het gebied van het Wekeromse Zand waar een kudde Moeflons loopt te grazen die deze heide en stuifzandgebieden daardoor open houden.
Wisselend door de bossen en weilanden loopt de route verder naar de Galgenberg waar op de top een stenen uitzichttoren staat.
Vervolgens dalen we af richting Lunteren en even later lopen we langs een gedenkboom Lunteren binnen waar de fraaie route bij het station eindigt.

Station Wolfheze
Nieuw Reemsterveld
Uitzichtpunt Valenberg
Uitzichttoren Galgenberg