Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - Utrechtse Heuvelrug 14km.

GPS
Routebeschrijving

Deze Utrechtse Heuvelrugroute is een NS-wandeling van station Driebergen.Zeist naar station Maarn.
De Utrechtse Heuvelrug is een NS wandeling die loopt van het station Driebergen naar het station Maarn. De wandeling loopt bijna geheel door de bossen en het meest over onverharde paden. De route begint bij het station Driebergen waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. rood/witte bordjes en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station Driebergen lopen we het landgoed van Beerschoten-Willinkshof binnen met zijn fraaie waterpartij en een stenen koepel waarna het pad verder loopt naar het uitgebreide landgoed Bornia. In Bornia lopen we afwisselend door bos- en duingebieden, langs restanten van oude glorie zoals een theehuis, perronnetje en verdedigingswallen waarna de route verder loopt door de bossen naar het fraaie historische Austerlitz.
Langs de oude kerk lopen we Austerlitz binnen naar het fraaie dorpsplein waar we de route vervolgen via een stukje van het Trekvogelpad, vervolgens lopen we naar het landgoed Den Treek-Henschoten met zijn vele soorten bomen zoals de Grove Den, Douglaspar en Japanse Larix.
Verder lopend over dit landgoed komen we langs de Koepel van Stoop, een oud theehuis met fraaie pilaren, midden in de bossen gelegen. Daarna lopen we over het landgoed "De Hoogt", langs de boswachterswoning en grote rododendronstruiken, verder naar het landgoed van Peppel-Enk. Tussen enkele boerderijen door komen we in het natuurgebied van "De Koeheuvels". Het gebied van de Koeheuvels wordt weer een open en gevarieerd heide- en stuifzandterrein.
Na dit fraaie natuurgebied lopen we de gemeente Maarn binnen waar we bij het station de trein terug nemen naar het beginpunt, Driebergen.

Beerschoten
Kerkje Austerlitz
Theekoepel van Stoop
De Koeheuvels