Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - Groeneveld 15km.

GPS
Routebeschrijving

Vanaf het station van Baarn lopen we naar de Wilhelminalaan en lopen langs de fraaie villa's van Hoog-Baarn.
We passeren de Wilhelminavijver het hoogste punt van Baarn.
Na de vijver en het plantsoen lopen we verder door deze wijk en steken even later de drukke Amsterdamse Straatweg (N221) over.
Vanaf hier lopen we het park van kasteel Groeneveld binnen en passeren de ijskelder van het kasteel dat nu een verblijfplaats is voor vleermuizen.
Daarna lopen we langs de Ossenstal en komt het kasteel zelf in zicht. Kasteel Groeneveld uit 1710 is in 2012 gerestaureerd en nu in beheer bij Staatsbosbeheer. Het landgoed rond het kasteel is ongeveer 130 ha en wordt ook beheerd door Staatsbosbeheer. De tuin van Groeneveld werd aangelegd in de Hollandse Barokke stijl, die wordt gekenmerkt door strenge geometrische vormen en imponerende oprijlanen. Langs verschillende waterpartijen lopen we naar de Wijnberg en verlaten dit fraaie park.
Daarna steken we de spoorlijn Hilversum-Baarn over en lopen de bossen in. Via de brede boslaan Slingerdreef lopen we verder door de bossen en steken even later de eerder genoemde spoorbaan weer over.
Even later lopen we onder de drukke A27 door en via verschillende bospaden lopen we naar het heide gebied van de Zuiderheide en passeren het theehuis 't Bulk.
Daarna steken we de Zuiderheide over en lopen naar de Westerheide die we eveneens oversteken. We passeren enkele grafheuvels en een grote zwerfkei. Onderweg zien we verschillende grazers.
Langs de Bussumerheide lopen we naar Crailoo en voor de Crailose Brug lopen we een woonwijk in van Hilversum Noord. Even later komen we bij het station Hilversum-Mediapark waar deze NS-wandeling eindigt.

Station Baarn
Kasteel Groeneveld
Zuiderheide
Zwerfsteen
Station Media Park