Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - Hollandse Kade 18km.

GPS
Routebeschrijving

De Hollandse Kade is een NS wandeling die loopt van het station Woerden naar het station Breukelen. De wandeling loopt bijna geheel over onverharde paden. De route begint bij het station Woerden waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. rood/witte stickers en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station Woerden loopt de route over een jaagpad langs het riviertje de Oude Rijn die we ruim 5 kilometer blijven volgen.
Bij Putkop lopen we via de Gerverscop de grasdijk van de Hollandse Kade op, een houtkade in het veenweidegebied die vroeger dienst deed als waterkering. De paden over deze kaden dienden tevens als schouwpad.
We blijven geruime tijd deze oude waterkeringen volgen tot we uitkomen op de Rodendijk waar we even later een grasdijk volgen langs een wetering. Bij de Schutterskade volgen we opnieuw een grasdijk langs een wetering en komen uit bij het dorpje Kockengen.
In Kockengen wandelen we door oude schilderachtige straatjes en bij de oude houten ophaalbrug verlaten we het dorp over een dijkpad en wandelen verder door de weilanden naar het water van de Grote Heicop.
Over een grasdijk blijven we dit water geruime tijd volgen, passeren een gemaal en een tweetal bruggen. We de drukke A2 passeren langs de molen van Breukelen waarna het station in zicht komt waar deze route eindigt.

Woerden
Oude Rijn
Kockengen
Grote Heicop