Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - Fort Roovere 18km.

GPS
Routebeschrijving

Deze Fort de Roovere NS-wandeling begint en eindigt bij het station Bergen op Zoom.
Aan de achterzijde van het station Bergen op Zoom lopen we via de Iepstraat naar de grote kerk op het Piusplein.
Bij een waterplas aan de Ericalaan lopen we langs deze waterplas verder naar een tweede waterplas en even later steken we de Roosenveltlaan over, lopen langs het ziekenhuis en daarna onder de drukke A4/A58 door.
Via een pad langs de bosrand wandelen we naar een Stayokay waarna we links even later de bossen inlopen van het landgoed Zoomland.
Na een aantal bospaden steken we de A58 weer over en even later een spoorbaan. Dan volgen weer een aantal bospaden, we passeren een zandverstuiving en komen na enige tijd bij de A4 die we even later oversteken.
Nadat we de A4 zijn overgestoken wandelen we langs de bosrand richting Fort de Roovere. Bij de eerste fortgracht gaat de route links maar wij adviseren om even rechtdoor te lopen en het Fort zelf te bezoeken omdat de officiele route NIET bij Fort de Roovere komt!!
Bij de 2e fortgracht gaan we via het Mozespad naar het fortterrein, we zien de fraaie uitkijktoren en op het terrein is het bezoekerscentrum en een eetcafe.
We keren terug naar het pad en lopen via verschillende bospaden verder. We passeren nu verschillende verdediginglinies en even later passeren we het voormalige Fort Pinssen dat dateert uit 1628, dit fort behoorde net als Fort de Roovere tot de West-Brabantse Waterlinie.
Na de Prins Mauritsweg steken we de randweg over en lopen langs de eerste huizen van Bergen op Zoom. We komen bij een grote waterplas en gaan het pad langs de oever van deze plas geruime tijd volgen.
Via de Melanendreef en de Griekenlandstraat verlaten we de waterplas en lopen een klein bosgebiedje binnen met een fraaie beukenlaan en komen even later in het Oscar van Hemelpark.
Na verschillende straten bereiken we de eerste poort van het fraaie Markiezenhof, het voormalige woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom.
Nadat we door de derde poort zijn gelopen wandelen we verder en komen op de Grote Markt met de nodige terrassen en vele statige herenhuizen. Na de Grote Markt wandelen we richting het station van Bergen op Zoom waar we weer terug zijn bij het beginpunt.

Station
Zandverstuiving
Mozespad
Uitkijktoren
Grote Markt