Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - Elsterberg 17km.

GPS
Routebeschrijving

De Elsterberg route is een NS wandeling die loopt van station Rhenen naar station Veenendaal-West.
De wandeling loopt voor een groot deel over onverharde paden.
De route begint bij het station van Rhenen waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. stickers en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station Rhenen loopt de route bergopwaarts naar de bossen en we verlaten Rhenen waarbij we een prachtig uitzicht over de omgeving hebben. We dalen af over een karrespoor, tussen de maisvelden door en lopen naar de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
We passeren een grafheuvel waarvan er tussen Rhenen en Amerongen veel te vinden zijn en even later lopen we een begrazingsgebied binnen en komen uit op de rand van een oude afgraving met wederom een fraai uitzicht op de omgeving.
We volgen een tijdje de rand van deze afgravng en buigen dan door de bossen af, richting Amerongen, waar we de oude voormalige tabakplantages zien liggen.
Vervolgens lopen we de bossen weer in en lopen over de top van de Elsterberg die met een hoogte van 62,5 meter één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug is. Bij een heideveld hebben we weer een fraai overzicht over de omgeving waarna we afdalen naar het Egelmeer.
De route loopt nu door de Amerongse Bossen en we passeren een kleine ven waarna we uitkomen op de oude Slaperdijk, een oude aarden dijk die werd aangelegd om eventuele overstromingen van het erachterliggende gebied te voorkomen.
Na de Slaperdijk wandelen we verder en lopen de buitenwijken binnen van Veenendaal waarna we even later aankomen bij het station van Veenendaal West waar deze fraaie route eindigt.

Karrespoor
Afgraving
Grafheuvel
Egelmeer