Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS-wandeling - De Vuursche 14km.

GPS
Routebeschrijving

Deze De Vuursche route is een NS-wandeling van station Baarn naar station Hollandse Rading.
Vanaf het station van Baarn lopen we onder de spoorbaan door en langs het Eethuys De Generaal.
Dit gebouw was vroeger het oude stationsgebouw langs deze spoorlijn en had zelfs een Koninklijke Wachtkamer voor de Koninklijke Familie.
Daarna lopen we het Baarnse Bos binnen en passeren al snel een grote vijver.
Even later lopen we over een kronkelpad, onder een haag van gesnoeide beukenbomen, richting de uitgang van het bos en voor ons ligt het paleis Soestdijk.
Langs de hekken van paleis Soestdijk wandelen we verder, door de bossen, naar het heidegebied De Stulp. Een heide- en stuifzandgebied met enkele vennen waar Charolais runderen grazen.
Na dit heidegebied wandelen we weer verder door de bossen en passeren op enige afstand het Pluismeer. Bij het informatiebord verlaten we even de route en lopen naar de vogelobservatiehut waar we een fraai uitzicht hebben over het Pluismeer en vele watervogels.
Als we verder lopen komen we langs de hekken van Drakestein en wandelen we even later het dorpje Lage Vuursche binnen. Veel oude boerderijen hebben hier een horecabestemming gekregen.
Als we de Lage Vuursche verlaten passeren we het Nivonhuis Koos Vorrink en lopen het Maartensdijkse Bos binnen. In dit bosgebied liggen enkele Dassenburchten en we passeren enkele waterkreken.
Even later passeren we het oude boswachtershuis en lopen we het Goois Natuurreservaat Zuid binnen. We lopen langs een oude zandafgraving en via een glooiend pad gaan we omhoog naar de Bosberg.
Bij de Bosberg dalen we af naar beneden en komen we uit bij station Hollandse Rading waar we de trein naar Hilversum nemen. In Hilversum stappen we over op de trein naar Baarn die ons weer terugbrengt naar het beginpunt.

Vijver Baarnse Bos
Paleis Soestdijk
De Stulp
Pluismeer