Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

  Schoorl: Ganzenveld-route 10,5km.

GPS
RouteInformatie

De Ganzenveld-route is een rondwandeling van Staatbosbeheer.
Deze Ganzenveld route loopt geheel door de Schoorlse Duinen.
De route loopt grotendeels over onverharde paden van zand, houtsnippers en schelpengruis, soms is er een forse klim naar een duintop, afgewisseld met enkele afdalingen.
De route begint bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer "Het Zandspoor" in Schoorl waar ook parkeergelegenheid is.

Bij het bezoekerscentrum starten een 4 tal wandelingen, de kleinste is 5,5 km lang en de Ganzenveld-route is de langste, alle wandelingen worden aangegeven d.m.v. paaltjes met gekleurde pijlen en zijn daardoor makkelijk te lopen.
Kort na de start van de Ganzenveld-route klimt het pad d.m.v. ruim 180 treden naar de top van een duin vanwaar men een mooi overzicht heeft over een stuk van Schoorl en het achterland.
Na een kleine afdaling komt men bij de grote Speelkuil, een zandkuil met mooi, wit zand.

Kort hierna lopen we de open duinen in naar het Vogelmeer, een gegraven duinplas vol met helder water met vissen, salamander en kikkers.
Na het Vogelmeer loopt de route naar 't kleine Ganzenveld, een open duinen gebied vol met kleine zangvogels, maar ook roofvogels als de Havik, Buizerd, Sperwer en Boomvalk zijn hier te vinden.

Het tweede deel van de route loopt door het bosrijke gebied van de Schoorlse Duinen, waarbij we aan het eind weer enige hoogteverschillen moeten overwinnen.

Trap naar de duintop
Speelkuil
Vogelmeer
't kleine Ganzenveld
Duinven