Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

  Oosterhout - Kunstroute 14km.

GPS
RouteInformatie

De wandelroute begint op de parkeerplaats Natuurpoort BOS & Co aan de Vijf Eikenweg.
Deze wandeling loopt langs een aantal kunstwerken genaamd "Follies"......
Deze "Follies" zijn architectonische dwaze bouwwerken die geen andere functie hebben dan je te verrassen tijdens deze wandeling. Bij elke Folly staat een informatie bord over dat kunstwerk.
Vanaf de parkeerplaats wandelen de bossen in en na een paar bospaden komen we bij het eerste kunstwerk "De Achtbaan" aan de Ketenbaan.
Daarna lopen we weer de bossen in en komen al snel bij het volgende kunstwerk "De Stal" gelegen op een mooie plek voor een Ven.
Als we verder wandelen lopen we langs een aantal vennen door een heuvelachtig terrein en komen dan na nog een paar bospaden bij de oude schaatsbaan waar middenin de volgende Folly ligt de "Vleermuiskelders".
Als we verder wandelen steken we na een aantal bospaden de Oosterhoutseweg over (N631) en wandelen verder door de bossen naar de volgende Folly "Contemplatieve Plek" (Stille/rustige plek).
Na nog een paar bospaden lopen we door een open akkerlandschap verder en komen bij het bosgebied van Heiningen waar we naar de volgende Folly wandelen "De Duiventil".
Als we verder wandelen komen we na een paar bospaden langs een paar zandverstuivingen en vlak daarna bij het Wilhelminakanaal.
We lopen even langs dit kanaal en al snel lopen we weer de bossen in en na verschillende bospaden komen we weer bij de Oosterhoutseweg die we oversteken waarna we terug wandelen naar het beginpunt van deze wandeling.

Kunstroute
De Achtbaan
De Stal
Contemplatieve Plek
De Duiventil