Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heerlen: Kunradebreuk 8km.

GPS
 

Deze Kunradebreukroute begint in Heerlen, bij de parkeerstrook aan de Imstenraderweg (bij de begraafplaats) en voert ons door een gebied van een drietal breuklijnen, de Kunradebreuk, de Putgraafbreuk en de Benzenradebreuk.
Vanaf de Imstenraderweg, lopen we langs het voormalige klooster van Medische Missiezusters naar het kasteel Imstenrade, waar we rechts een weg inlopen, die overgaat in een veldweg. We lopen hier door een glooiend landschap en dalen sterk.
We passeren de A76 en gaan bij de Putberg omhoog. Rechts zien we de Kunradebreuk duidelijk in het landschap. We wandelen verder omhoog door de bossen en dalen via een trap af naar de boszoom waar we langs een tweetal oude kalkovens komen en even later langs de Putberggroeve.
We passeren wederom de A76 en wandelen naar het gehucht Benzenrade en passeren de kapel van Benzenrade. We wandelen nu achter een boerderij langs omhoog de bossen weer in, het gebied waar de Geleenbeek ontspringt.
In deze bossen passeren we een oude grindgroeve en even later staan we op een plek waar de Benzenradebreuk aan de oppervlakte komt. Doordat hier door de breuk een andere grondsoort aan de oppervlakte komt, zien we plotseling overgang van een eikenbos naar een beukenbos.
Hierna lopen we verder en komen weer uit op de Imstenraderweg, waar we rechts het startpunt zien van deze route.

Kasteel Imstenrade
Kalkovens
Putberggroeve
Kapel Benzenrade