Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Achterveld: Klompenpad - Snorrenhoefpad 9 km.

GPS
Informatie

Dit Snorrenhoefpad is een zgn. Klompenpad dat loopt ten zuiden van Achterveld richting De Glind.
De route begint voor de kerk aan de Hessenweg, de oude handelsroute voor handelaren uit Duitsland. Hier staat ook een informatiebord over dit klompenpad.
Daarna lopen we via de Schoonderbekerweg Achterveld uit en steken de Moddersloot over, waarna we even later linksaf gaan over een zandpad langs enkele akkervelden naar De Glind.
Vlak voor De Glind passeren we een fraaie waterpartij en lopen daarna de De Glind binnen.
Na De Glind, gaan we de bossen in van het landgoed De Boom en vanaf nu zijn het voorlopig de bossen die ons uitzicht bepalen met doorkijkjes naar akker- en weilanden.
Hier passeren we ook het buurtschap Snorrenhoef, waar deze wandeling zijn naam aan dankt. Deze naam verwijst vermoedelijk naar de snorders en bedelaars die hier in dit gebied vroeger verbleven.
Daarna gaat het pad verder over een weiland en over verschillende smalle paden langs akkerlanden en sloten. We passeren de fraaie statige boerderij Groot Zandbrink, deze boerderij werd in 1999 uitgeroepen tot boerderij van het jaar.
Na enige tijd komen we uit bij de Moddersloot. Vanaf hier loopt dit klompenpad verder over een schouwpad langs deze sloot en blijven we deze Moddersloot enige tijd volgen, tot aan de Schoonbekerweg.
Bij de Schoonbekerweg verlaten we het schouwpad en lopen terug naar Achterveld.

Kerk Achterveld
Waterplas De Glind
Klompenpad
Moddersloot