Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bunnik: Klompenpad - Slagmaatpad 7km.

GPS
Informatie

Het Slagmaatpad is een klompenpad dat begint op de parkeerplaats bij Fort Vechten waar ook een informatiepaneel staat over deze wandeling.
Vanaf de parkeerplaats wandelen we richting fort Vechten, via een loopbrug steken we de slotgracht over en wandelen via een doorsnede in de vestingswal naar het binnenterrein van het fort.
Hier in fort Vechten is het Waterliniemuseum gevestigd.
Daarna wandelen we de vesting weer uit en lopen eerst langs de vestingsgracht, passeren een oude romeinse wachttoren en wandelen verder naar de toegang van het natuurgebied Oud-Wulven.
Via een aantal overstapjes wandelen we door enkele weilanden naar het bosgebied van Oud-Wulven.
In dit bosgebied wandelen we verder over verschillenden bospaden en zien we verschillende watergeulen en een verhoogde heuvel met een bank dat als uitzichtpunt over dit gebied dient.
Na nog verschillende bospaden langs enkele watergeulen verlaten we bij een waterplas het bosgebied en wandelen we verder langs een boomgaard en komen bij een sloot die we kunnen oversteken via een klein waterpontje.
Daarna vervolgen we de route langs een weiland en een boomgaard en via een paar overstapjes in het weiland verlaten we het gebied van Oud-Wulven en wandelen weer terug naar de vestingsgracht van Fort Vechten.
Vanaf dit punt blijven we het pad langs het water van vestingsgracht volgen en komen na geruime tijd weer uit bij de parkeerplaats waar we dit klompenpad begonnen.

Fort Vechten
Romeinse wachttoren
Oud-Wulven
Oud-Wulven
Pontje