Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Leusden: Klompenpad - Het Schutpad 6km.

GPS
Informatie

Het Schutpad is een klompenpad dat begint bij de Leusbroekerweg tegenover huisnr. 11, hier staat een informatiepaneel.
Het Schutpad bestaat uit een tweetal kleine rondwandelingen: Linksom (3,5 km) en rechtsom (2,5 km). Beide rondwandelingen kunnen gecombineerd worden tot één rondwandeling van 6km.
Markering: Rode en blauwe markeringen in de vorm van een klomp.
Bij het informatiebord van het Schutpad lopen we een klein stukje de Leusbroekerweg af en al snel lopen we een onverhard pad op langs het trace van de oude spoorlijn Amersfoort/Kesteren.
Na enige tijd lopen we een bosgebied binnen en komen bij de Heiligerbergerbeek die we een stukje gaan volgen tot de bossen van Huize De Boom. Hier gaan we naar rechts en en lopen over een lang breed bospad met een hoge bomenrij terug richting de Leusbroekerweg en het informatiepaneel van het Schutpad.
Aangekomen bij het informatiepaneel lopen we voor de kaasboerderij Klein Sandbrink naar links weer een stukje de Leusbroekerweg op en beginnen aan het 2e deel van het Schutpad.
Bij een kleine parkeerplaats achter een statig ijzeren hek lopen we links een bosgebied binnen. We blijven dit pad volgen met links uitzicht over een akkerland en even later komt Huize De Boom in zicht. Het statige landhuis Huize De Boom is gebouwd in 1878/1879 en heeft twee verdiepingen. De bouw vond plaats in opdracht van Arnoud Jan de Beaufort, die zijn leven lang burgemeester van Leusden is geweest.
Bij Huize De Boom komen we ook bij de oevers van de Heiligerbergerbeek die we een stukje gaan volgen. Voorbij het landhuis komen we weer bij het eerder gemelde brede bospad die we inlopen waarna we wederom weer uitkomen na dit 2e rondje bij het informatiepaneel van het Schutpad aan de Leusbroekerweg.

Langs oude spoorlijn
Breed bospad
Langs akkervelden
Klein Sandbrink
Huize De Boom