Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wijk bij Duurstede: Klompenpad - Overlangbroeksepad 11km.

GPS
Informatie

Het Overlangbroeksepad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit Wijk bij Duurstede door de weilanden en bossen naar Leersum en de route loopt grotendeels over onverharde paden.
De route begint bij de waterpoort, bij de molen op de dijk langs de Lek in Wijk bij Duurstede waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route.
Vanaf de Waterpoort loopt de wandeling door het gezellige oude centrum van Wijk bij Duurstede en even later verlaten we deze plaats en lopen we langs de Kromme Rijn naar de bossen en de weilanden.
Bij de Amerongsewetering buigt het pad naar links en loopt over een smal bospad, door een lange houtwal, naar de Langbroeker Dijk die we direct oversteken om wederom over een smal graspad verder te lopen naar de Gooyersdijk.
Al snel verlaten we deze dijk en wandelen door de bossen naar het landgoed van Huize Broekhuizen. Op het landgoed maken we een grote lus, om Huize Broekhuizen heen, via smalle paadjes en verrassende doorkijkjes over het landgoed.
We verlaten het landgoed bij het grote toegangshek en lopen over een onverhard pad, langs de Broekhuizerlaan, naar Leersum. We steken de drukke N225 over en wandelen langs Leersum, door de bossen, naar een aldaar gelegenparkeerplaats waar het Overlangbroekpad eindigt.
In tegenstelling tot andere Klompenpaden loopt dit pad niet rond. Indien men van Leersum naar Wijk bij Duurstede loopt, volgt de route op een tweetal plaatsen een ander traject dan wanneer men de route van Wijk bij Duurstede naar Leersum loopt.

Waterpoort
Molen
Graspad
Huize Broekhuizen