Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Putten: Klompenpad - Norderpad 12km.

GPS
Informatie

Het Nordenpad is een klompenpad dat begint op het Kerkplein in het centrum van Putten. Parkeergelegenheid bij het gemeentehuis.
Vanaf het Kerkplein waar een informatiebord staat van dit klompenpad lopen we richting het gemeentehuis en even later steken we de oude rijksweg N303 over.
We verlaten Putten en lopen al snel een bosgebied binnen en gaan de route vervolgen via het Volenbekervoetpad.
Een trace van een oud kerkepad tussen landgoed Volenbeek en de kerk van Putten.
We passeren even later de boerderij Winkoop, lopen naar het landgoed Volenbeek en komen langs de museumboerderij De Mariahoeve. Vanaf hier vervolgen we de route langs enkele weilanden en sloten en steken we even later de Volenbeek over en wandelen naar het landgoed Vanenburg.
We lopen met een grote boog om het kasteel Vanenburg heen dat waarschijnlijk in 1389 werd gebouwd. Aan de achterzijde van het kasteel lopen we door het park en bosgebied van het kasteel en komen langs een watervijver.
Even later verlaten we dit bosgebied en lopen richting de Zuiderzeestraatweg die we al weer snel verlaten. Via verschillende bosranden en houtwallen komen we weer op het grondgebied van kasteel Vanenburg maar nu aan de voorzijde en lopen door een parkachtige omgeving met rechte paden en een waterpartij.
Bij de Engersteeg verlaten we dit park en passeren even later de oude waterval De Vanenburg. Hier stond van 1661 tot 1874 een papiermolen.
We lopen verder over de Engersteeg en passeren enkele zogenoemde brinkboerderijen en komen bij het station van Putten dat een aardig stuk buiten het centrum is gelegen.
Bij de Husselsesteeg lopen we over een onverhard pad met een boog om Putten en bij de oude rijksweg N303 aangekomen lopen we Putten weer binnen en naar het Kerkplein waar we deze route begonnen.

Putten
Volenbekervoetpad
Museumboerderij
Kasteel Vanenburg
Waterval Vanenburg