Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Baarn: Klompenpad - Netelenburgpad 5,5km.

GPS
Informatie

Het Netelenburchpad is een klompenpad dat begint bij het Gemaal Zeldert, vlakbij Zuidereind 35 te Baarn.
Vanaf de picknickplaats bij het gemaal Zeldert lopen we direct door een klaphek de dijk op langs de Eem en blijven dit dijkpad een tijdje volgen.
We passeren even later de boerderij Netelenburch en hebben daarna fraaie uitzichten over het polder landschap en de rivier de Eem.
We lopen door het natuurgebied de Wolkenberg van Natuurmonumenten. Het dijkgedeelte bij het Zuidereind maakte vroeger deel uit van de Grebbelinie die liep van Rhenen tot Bunschoten-Spakenburg.
Na het Zuidereind verlaten we de Eemdijk en lopen over een stille weg en passeren enkele boerderijen waaronder de op een terp gebouwde boerderij Grimmenstein uit de 18e eeuw.
Na Grimmestein verlaten we de weg en lopen dwars door de weilanden langs de kreek Zeldrecht en via enkele opstapjes lopen we van weiland naar weiland. Voor de afsluiting van de Zuiderzee stond dit gebied regelmatig onder water door overstromingen.
Na een klein stukje asfalt lopen we opnieuw de weilanden in en via enkele koeienpaden lopen we naar de Wijde Wetering waar we op de Slaagseweg uitkomen.
Vanaf hier lopen we weer terug naar het Gemaal Zeldert waar we dit klompenpad begonnen.

Hoeve Netelenburch
Eemdijk
Opstapje
Wijde Wetering
Gemaal Zeldert