Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wolfheze: Klompenpad - Molenbeeksepad 15km.

GPS
Informatie

Het Molenbeeksepad is een zgn. Klompenpadwandeling die begint bij het station Wolfheze, waar ook een informatiebord staat.
Vanaf het station wandelen we al snel naar het terrein dat behoort bij het Psychiatrisch Ziekenhuis wat hier al sinds 1907 is gevestigd.
Het opvallend grote terrein bevat buiten het ziekenhuis en de woningen, ook veel ruimte aan tuinen, speelplaatsen, kunst en een eigen museum.
Daarna verlaten we Wolfheze via de begraafplaats en komen in een uitgebreid bosgebied. Even later lopen we verder over de Doorwerthsche Heide naar het ecoduct over de drukke A50 en steken deze over.
Na het ecoduct komen we in het gebied van de Wolfhezerheide, een gebied met bossen, open heidevelden en slingerende beekjes. In dit gebied komen buiten de grazende hooglanders ook veel reptielen voor.
Via een oude heerweg lopen we langs verschillende sprengen en regelmatig steken we deze via kleine houten bruggetjes over. In dit gebied liggen ook verschillende grafheuvels, waaronder de Koningsheuvel, de hoogste grafheuvel uit de omgeving.
De beekdalen die in dit gebied voorkomen zijn gevormd in de laatste twee ijstijden. Aangekomen bij de Heelsumsebeek, gaan we deze beek volgen door het Heelsumse beekdal tot aan Heelsum.
In Heelsum lopen we door een bosachtig gebied, langs enkele sportvelden en passeren een golfbaan, waarna we het buitengebied van Renkum binnenlopen. Onderweg zien we enkele informatiepanelen over de slag om Arnhem.
Via de Renkumse Heide, die we oversteken, lopen we naar het Landgoed Quadenoord. We steken een paar keer de Molenbeek over en lopen langs huize Quadenoord dat gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.
We lopen daarna verder, over verschillende bospaden en bereiken de spoorlijn Utrecht/Arnhem en steken deze over. Via een heideveld lopen we Wolfheze binnen en komen weer bij het station van Wolfheze.

Markering
Kerk Wolfheze
Beekdal
Heelsumsebeek
Molenbeek