Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Schalkwijk: Klompenpad - Lint- en Liniepad 9km.

GPS
Informatie

Het Lint- en Liniepad is een klompenpad dat start in Schalkwijk op het kerkplein bij de H. MichaŽlkerk (Jhr. Ramweg 17).
Vanaf het kerkplein wandelen we via een bruggetje de Schalkwijkse wetering over en gaan deze wetering naar links volgen.
Vlak voor de spoorwegovergang gaan we naar rechts en lopen de polder Blokhoven binnen over de Tetwijkseweg wat later een fietspad wordt. We lopen hier tussen de rietkragen, weilanden en enkele fruitbomen door.
Bij de Achterdijk aangekomen lopen we het terrein op van het "Werk aan de Groeneweg" een verdedigingsstelsel dat is aangelegd tussen 1914 en 1918 ter verdediging van het verderop gelegen fort bij Honswijk. Op het terrein staan verschillende bunkers en er is een beleefroute over het terrein over de geschiedenis van dit onderdeel van de Hollandse Waterlinie.
Daarna lopen we verder over een pad onderaan de Lekdijk langs de rivier de Lek tot aan Fort Honswijk, we lopen langs de fortgracht om Fort Honsdijk heen en bij de Gedekte Gemeenschapsweg wandelen we verder naar het kleine fort Lunet aan de Snel waar we links het pad langs het Inundatiekanaal gaan volgen.
Na een tijdje zien we rechts een overstapje en lopen we door een weiland langs een sloot naar de Achterdijk. Na een stukje Achterdijk gaan we opnieuw rechts via een opstapje het weiland in en blijven het pad door het weiland volgen. Steken de Blokhovensche Wetering over en wandelen richting Schalkwijk.
In Schalkwijk wandelen we weer naar de kerk waar we dit klompenpad begonnen.

H. MichaŽlkerk
polder Blokhoven
Werk aan de Groeneweg
Langs Lekdijk
Blokhovensche Wetering